Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Antalyalılar dikkat! Çuprayı hiç böyle yediniz mi? Enfes çupra tarifi…

Antalya’da en çok avlanan balıklardan bir tanesi olan Çupra, kış aylarının gelmesi ile birlikte sofralarda yerini almaya başladı. Peki, çuprayı yağda kızartmak yerine sizlere fırında yapmaya ne dersiniz? İşte muhteşem lezzetin sırrı…

Antalya’da en çok avlanan

Bol baharatlı, nefis sebzeler ile birlikte tam bir Akdeniz Usulü çupra yapmaya hazır mısınız? Kış aylarının vazgeçilmez balıklarından bir tanesi olan çupra ile birlikte sizler de yumuşacık bir balık yemeye hazırsanız tarifini verelim. Üstelik bu çupra her şeyin yanında iyi gidiyor!

Fırında çupra tarifi için gereken malzemeler

  • 3 adet deniz çuprası
  • 3 adet patates
  • 2 – 3 adet soğan
  • Birkaç diş sarımsak
  • Limon suyu
  • Maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, biberiye karışımı

Bu malzemeler hazırsa eğer sizler de akşam sofranıza harika çupralar koyabilirsiniz. Üstelik hem hızlı hem de oldukça lezzetli. Çocuklarınızda bu tarife bayılacak.

Fırında çupra yapımı

Öncelikli olarak aldığınız çupraları iyice yıkayın ve temizleyin. Patateslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da dilimleyin. Soğan ve sarımsakları da hazırlayın.

Bu aşamadan sonra bir kase alın ve içerisine zeytinyağı, sarımsak, limon suyu, baharatlar ile maydanozu koyun. İyice karıştırdıktan sonra fırın tepsisini alın.

Fırın tepsisine dizmekte çok önemli. Özellikle balıkları önce dizin ve ardından patates ve soğanları dizin. Bunun akabinde ise artık hazırladığınız kasede bekleyen karışımı koyabilirsiniz. Dilerseniz balıkları sosa bandırarak da yerleştirebilirsiniz. Tüm sos bittikten sonra balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın.

Bu karışım 40 – 45 dakika kadar pişmeli. Bu aşamadan sonra yağlı kağıdı alın ve balıkların üzerinin pişmesi için tekrar 10 dakika da pişirin. İşte yemeğiniz hazır. Şimdiden afiyet olsun…