Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kavun yemenin sağlığa faydalarını duyunca masanızdan eksik etmeyeceksiniz!

Daha uzun günler ve daha sıcak havalar, kavun sezonunun yaklaştığının bir göstergesidir.  Peki kavun yemenin sağlığımız açısından ne gibi etkileri var ? Kavunun faydaları nelerdir ?

Daha uzun günler ve

Kavun, ürün reyonundaki en gösterişli seçim olmayabilir – elma, portakal ve karpuz gibi bir gökkuşağı seçeneğiyle çevrelendiğinde rekabet etmek zordur – ancak soluk, kaba dokulu dış yüzeyinin altında, bir o kadar da ferahlatıcı tatlı ve hafif keskin turuncu meyve yatıyor ve son derece besleyicidir.

Tatlıya düşkün ve ilave işlenmiş veya rafine şekerleri azaltmaya çalışan herkes için kavun, bu tatlı isteğini gidermenin sağlıklı bir yoludur. Akşam yemeği sonrası damak temizleyicisi olarak bir miktar sulu kavunu dilimlemenin yanı sıra, doğal tatlılık için smoothielere ekleyin ve şekerli sos yerine salatalara doğrayın.

Artık kavunun beslenmenize dahil edilmesinin ne kadar kolay olduğunu öğrendiğinize göre, sizin için de ne kadar sağlıklı olduğunu unutmayalım.

Kavun Sağlığa Faydaları

Kavunlar susuz kalmanıza yardımcı olur.

Yeterli sıvı alımını sürdürmek için gün boyunca düzenli olarak su yudumlamanız gerektiğini biliyorsunuz ; ancak su içeriği yüksek meyve ve sebzeler yemenin sıvı alımı hedefinize katkıda bulunmaya yardımcı olduğunu unutmayın .  “Bir kavunun yaklaşık %90’ı sudur ve kişinin günlük sıvı ihtiyacını karşılamak için harika bir seçim olabilir”. “Hidratlı olmak kalbinizin pompalanmasını ve beyninizin düzgün çalışmasını sağlayacaktır.”

Kavun harika bir lif kaynağıdır.

Lif, sindirimi düzenlemeye ve bağırsak floranızı ve kan şekerinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Meyve, lif açısından oldukça yüksek olduğu bilinen bir gıda türüdür ve bu da bir istisna değildir.

“Kavun, daha uzun süre tok hissetmenize ve bağırsak sağlığınızı iyileştirmenize yardımcı olacak bir lif kaynağıdır”  “Ayrıca diyabet, kalp hastalığı ve bazı kanser türlerine yakalanma riskinizi de azaltacaktır.”

Kavun bol miktarda C vitamini içerir.

Parlak renginin kaybolmaması durumunda kavun, antioksidan ve bağışıklığı güçlendirici özelliklere sahip önemli bir vitamin olan C vitamini açısından zengindir. “C vitamini hücrelerimizi koruyacak, sağlıklı cildi, kan damarlarını, kemikleri ve kıkırdağı koruyacaktır”.
“Yetişkinlerin C vitamini ihtiyacı günde 75 ila 90 miligramdır. 85 gram kavun tüketmek günlük C vitamini ihtiyacınızın yaklaşık yarısını karşılayacaktır.”

Kavun göz sağlığını destekler.

Kavunların turuncu rengi, vücutta A vitaminine dönüşen harika bir beta-karoten kaynağı olduklarını gösterir. “Bağışıklık sistemimizi optimize edecek ve gözlerimizi ve cildimizi sağlıklı tutacak”. Kavunda bulunan ve serbest radikallere karşı koruma sağlayan iki antioksidan olan lutein ve zeaksantinin, gözlerinizi korumaya yardımcı olabileceğini ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltabilir.