Akşam yemeklerinde hafif ve lezzetli bir salata mı arıyorsun? Antalyalılar için vazgeçilmez olan bu salataya ilgi de bir hayli yüksek. “Portakal soslu Akdeniz salata” ile birlikte her yemeğiniz daha da güzelleşecek. Bir yedikten sonra onun artık müptelası olacaksınız. Hele ki bir de üzerine konulan tulum peyniri. Sizi başka dünyalara götürecek!
Portakal soslu Akdeniz salatası tarifi
- Akdeniz yeşilliği
- Bolca Erzincan tulum peyniri
- 1 kutu ton balığı
- 1 adet portakalın suyu
- Zeytinyağı, sirke
- 1 tatlı kaşığı hardal ve toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Bu malzemeler hazırsa eğer sosu ile birlikte muhteşem bir Akdeniz salatası yapabilirsiniz. İyice yıkayacağınız Akdeniz yeşilliklerini derin ve çukur bir kaseye almadan önce bir güzel doğrayın. İri iri doğranmış olan tulum peynirini de salatanın üzerine ekleyin. Ardından ton balığını da salataya karıştırın.
Sosu için ise öncelikli olarak portakal suyu, sirke, zeytinyağı, hardal, toz şeker ve tuzu karıştırın. Bunlar tam kıvamına geldiğinde ve homojen bir şekilde karıştığında ise hazırladığınız salata kasesine ekleyin. Son bir kere daha karıştırın ve işte salatanız hazır. Sizlere akşam yemeklerinde eşlik edecek kimi zaman ana öğün kimi zaman ise hafif bir atıştırmalık olarak kullanacağınız muhteşem lezzeti artık deneyebilirsiniz. Afiyet olsun…