Sahurda çiğ domates tüketmek neden zararlı? Canan Karatay uyardı?

"Sağlıklı beslenme konusundaki bilgileriyle sıkça takip edilen Canan Karatay, bu kez sahurda tüketilen yiyeceklerle ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Sahur sofralarının vazgeçilmezi olan bir besin maddenin aslında vücutta zehre dönüştüğünü ortaya koydu. İşte, dikkat edilmesi gereken o besin…

Sahur sofralarında genellikle susatmayacak ve tok tutacak besinler tercih edilir. Özellikle mideyi rahatsız etmeyecek yiyeceklerin seçilmesi nedeniyle akşam kalan yemeklerin aksine, kahvaltı sırasında tüketilen yiyecekler sıkça tercih edilir.

Ancak, kahvaltıların ve özellikle salataların vazgeçilmezi olan bir besin maddesi aslında sahurda tüketilmemeliymiş. Bu konuda sağlıklı beslenme konusunda önerileriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, uyarılarını sıraladı.

Karatay, birçoğumuzun severek tükettiği bu besinin vücutta adeta bir zehre dönüştüğünü belirterek sahurda yenilmemesi gerektiğini vurguladı.

Sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan domates, genellikle sağlıklı bir besin olarak kabul edilir çünkü içeriğinde bulunan faydalı vitaminlerle bilinir. Ancak, domatesin yanlış şekilde tüketilmesi çeşitli sağlık problemlerine neden olabilir.

Özellikle, domatesin içerdiği yüksek asit mide rahatsızlıklarına yol açabilir ve bazı kişilerde gastrit veya reflü gibi sindirim sorunlarının yaşanmasına neden olabilir.

Ayrıca, çiğ domates tüketmenin sağlığa son derece zararlı olduğu da ortaya çıktı. Sahurda tüketilen domates, içerdiği doğal şekerin, şeker hastalığı olan kişileri olumsuz yönde etkileyebileceğini belirten Canan Karatay, aşırı domates tüketiminin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini dile getirdi.

Exit mobile version