Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kahvaltı sofranızdan eksik etmeyeceğiniz bir tarif: “Çemen tarifi”

Kahvaltı sofranızdan eksik etmeyeceğiniz çemeni aynı zamanda etlere tat vermek için de kullanabilirsiniz. Harika bir tarife hazır mısınız?

Kahvaltı sofranızdan eksik etmeyeceğiniz

Çemen, özellikle kahvaltılarda her şey ile uyumlu olması ile tanınır. Kimi zaman bir ekmeğin kimi zaman ise poğaçanın üzerine sürerek tüketebileceğiniz çemeni evinizde tertemiz bir şekilde yapmak istemez misiniz? İçerisine ceviz dahi katarak tadına tat katabilir ve lezzette doruk noktasına ulaşabilirsiniz. İşte karşınızda mis gibi harika bir tarif.

Çemen malzemeleri

  • Domates salçası (4 yemek kaşığı)
  • Biber salçası (2 yemek kaşığı)
  • Sarımsak (4 diş, rendelenmiş)
  • Ceviz (yarım su bardağı, dövülmüş)
  • Kimyon, pul biber, karabiber, kekik
  • Zeytinyağı (1.5 yemek kaşığı)
  • Galeta unu (1.5 yemek kaşığı)

Bu malzemeler hazırsa eğer o zaman hızlı bir şekilde çemen yapmaya başlayabilirsiniz.

Evde çemen yapılışı

Öncelikli olarak salçaları derin bir kapta karıştırın. Üzerine zeytinyağını da ilave edin. Sonrasında tekrar homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Karıştırmak için evdeki mikseri de kullanabilirsiniz. Bundan sonra içerisine baharatları, sarımsağı ve cevizi ekleyin. Tekrar karıştırmaya devam edin.

Son aşama olarak ise artık galeta ununu yavaş yavaş karıştırarak karışımın içerisine dökün. Bunu da iyice yedirdikten sonra buzdolabına karışımı kaldırabilirsiniz. Dinlendikten sonra ise çemeninizi tüketmeye başlayabilirsiniz.

Afiyet olsun…